Jak to się zaczęło?
Nasza Cukiernia powstała jako firma rodzinna w 1995r. Założyli ją ojciec i syn, z zawodu cukiernik.
Początki były trudne. Sprzedaż odbywała się tylko w jednym punkcie firmowym. Załoga liczyła wówczas 2 pracowników i 2 uczniów. W pierwszej fazie asortyment był skromny: 30 rodzajów ciast i ciasteczek.
Zmiany jakie nas otaczały, czyli zmieniająca się Polska oraz gusta klientów wymusiły na nas ciągły rozwój i modernizację zakładu, poszerzenie asortymentu własnych ciast.
Po przeprowadzonym remoncie w roku 2010 na ul. Piłsudskiego wraz ze sklepem powstała kawiarnia - pizzeria, która oferuje bogate menu z kuchni włoskiej oraz deserów.
W roku 2011 zakupiliśmy sprzęt potrzebny do produkcji lodów i uruchomiliśmy produkcję lodów na bazie włoskich receptur i produktów oraz naturalnych składników i świeżych owoców.
Od początku postawiliśmy na tradycje. Korzystamy z dawnych receptur wypieków, nie stosując przy tym żadnych sztucznych dodatków. Świeżość produktów to standard w naszych cukierniach.
Dzięki tym zasadom, i wysokiej jakości składnikom, szybko staliśmy się jedną z najbardziej znanych firm w regionie. Klienci dostają tradycyjny smak w atrakcyjnej cenie.
Jedną z naszych specjalności są torty na zamówienie.
Obsługujemy przyjęcia weselne - dowozimy ciasto, torty, paczki do lokalu.
Dziś po dwudziestu siedmiu latach działalności mamy do zaoferowania swoim klientom szeroki wybór ciast, ciasteczek, (ponad 100 gatunków), tortów i lodów własnej produkcji.
Pracownia Cukiernicza S.C. mieści się na ul. Gawrzyłowskiej 35B, oprócz tego zakład posiada 3 sklepy firmowe.